Három nap elzárás egy atyai pofonért

Svédországban augusztus 23-án előállították és három napra elzárták az olasz állampolgárságú Giovanni Colasantét, amiért pofon merte ütni toporzékoló 12 éves fiát Stockholm egyik utcáján. Colasante szűkebb hazájában nem akárki, a pugliai tartományban fekvő Canosa di Puglia egyik városi tanácsosa.

2011. 08. 31. 0:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dél-itáliai kisváros egyik befolyásos emberével történtekről az Il Corriere di Mezzogiorno című napilap számolt be, és bár szabadlábra helyezték Colasantét, megtiltották neki, hogy elhagyja az országot. Sőt arra is kötelezték, hogy naponta meg kell jelennie a kapitányságon, és az ítélet kihirdetéséig – szeptember 6-ig – a svéd fővárosban kell maradnia. Felesége vele maradt Stockholmban, de az apa viszontagságait előidéző fiú inkább hazament. A család szabadsága végét töltötte a svéd fővárosban, amikor szembesültek a számukra igen szokatlan fejleményekkel. A velük együtt nyaraló, de már hazaindult társaság még reméli, hogy minden jóra fordul, és Colosanténak nem lesz baja abból a – számukra magától értetődő – tényből, hogy meg akarta rendszabályozni helytelenkedő fiát.

Az ügyvéd szerint csupán annyi történt, hogy a fjordokban tett egyik kirándulás után a fáradt fiú nem akart bemenni velük egy étterembe. A pofon pedig egyáltalán nem bántalmazás, hanem egy erősebb rendreutasítás – indokolt Giovanni Patruno. Olaszországban egészen mások a szokások – tette hozzá. Az ügyben már a svédországi olasz követség is közvetít.

(corrieredimezzogiorno.corriere.it)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.