Házak a lakáshiteleseknek: Ócsa lehet az első helyszín

A Pest megyei Ócsát javasolja a szociális családiház-építési program I. ütemének helyszíneként a kormánynak a Belügyminisztérium, vagyis ide építenék a fizetésképtelen lakáshitelesek házait – olvasható a szaktárca honlapján.

MNO
2011. 08. 09. 13:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A minisztérium javaslata szerint 1000 négyzetméteres telkeket jelölnének ki, ahol biztosítani lehet a házikerti növénytermesztést. A tervezett ingatlanokban korszerű és energiatakarékos közműellátás lenne, amely biztosítaná az alacsony rezsiköltségeket. A program lehetővé tenné a közfoglalkoztatás és saját munka igénybevételét is.

A tervek szerint fizetésképtelen lakáshitelesek a Budapesttől 30 kilométerre, a kilencezer lakosú Ócsa Alsópakony településrészén felépülő házakban bérlőként lakhatnak majd. A kormány döntéséig a Belügyminisztérium nem kíván a programról további részleteket közölni.

Ócsa fideszes polgármestere sem kívánt a kormány döntéséig nyilatkozni. Bukodi Károly annyit elmondott, hogy a tárca nyilatkozata egyelőre csak szándékot mutat. Hozzátette: a tervekről folyamatosan egyeztetnek a Belügyminisztériummal.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.