Hihetetlen argentin csodagól + Videó

Hihetetlen, de nagyon szép kapásgólt lőtt a tizenhatoson belülről az argentin csatár, Matías Urbano, a chilei Unión San Felipe játékosa.

2011. 08. 09. 11:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Urbano a második félidőben, a 49. percben döntött egy olyan lehetetlen mozdulat mellett, amikor a játékostárstól menetrendszerűen érkező beadást a jobbik lábával, de a támaszkodó bal mögül pofozta a meglepett kapus mellett a jobb sarokba. A vendégcsapat, a listavezető Unión La Calera egy góllal vezetett ekkor, és a hazaiak végül meg tudták tartani a döntetlent a meccs végéig.



Az argentin Clarín szakírója nyilván azért nézett körül a szomszéd ország bajnokságában, mert elég halványra sikeredett az Apertura, a hazai bajnokság nyitányának első fordulója, ahol látványosan kudarcba fulladt a 79 éves Julio Grondona, az argentin labdarúgó-szövetség elmozdíthatatlan vezetőjének halva született ötlete az élvonal és a másodosztály 38 csapatos összevonására. Mindezt csak azért tette, hogy megmentse a River Plate-et, mert a Milliomosok másfél hónappal ezelőtt – történetük során először – kiestek az első osztályból. Urbano természetesen nagyon elégedetten fogadta a tényt, hogy az egész világ az ő gólját csodálta.

(clarin.com, ole.com.ar – Argentína, as.es – Spanyolország, thesun.co.uk – Nagy-Britannia)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.