Idős férfit nyársalt fel a felbőszült bika az ünnepségen

A navarrai Lodosa kisvárosban a hétfő reggeli bikafuttatás során az egyik bika egyszerűen áttörte a védőkorlátot és nekitámadt egy kapualjba menekült csoportnak. Halálosan megsebesítette a nyakán a 74 éves Félix De Luis Morentint, többeket pedig megsebesített.

2011. 08. 03. 15:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár már hetek óta véget ért a leghíresebb bikafuttatás Pamplonában, javában tartanak máshol is ilyen eseményeket szerte az egész Ibériai-félszigeten. Lodosa sem tett másképp, mert a hagyomány szerint a kisváros két védőszentjének – Szent Emetériusz és Szent Kaledóniusz – tiszteletére tartották meg az itt is hagyományos bikafuttatást. Az elszabadult bikát maga a tenyésztő fogta be, de előtte altatólövedékkel kellett elkábítani az állatot, mivel maguk a lakosok próbálták leteperni, de rutin híján hiába. A rendőrség már vizsgálódik, hogy kiderítse, ki a felelős a tragédiáért.

A városvezető szerint nem a kerítéseket felállítók hibáztak, de a felvételen látszik, hogy a több mint 400 kilós állat könnyedén áttörte a nem elég erős deszkapalánkot. És éppen ott, ahol nem kettős palánkot emeltek. A városban azonnal felfüggesztették az ünnepségeket a gyász jeléül.

(diariodenavarra.es, diariodenoticias.com, elmundo.es)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.