Ígéretet tett, hogy megvédi a szocialista rendszert

A vietnami törvényhozás szerdán jóváhagyta Nguyen Tan Dung miniszterelnök új kormányának összetételét.

MNO
2011. 08. 03. 8:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kabinetben hét korábbi miniszter kapott tárcát, míg a többi 15 először kap megbízatást. Új a külügy-, a pénzügy- és a közbiztonságért felelős miniszter személye. A négy miniszterelnök-helyettesből is kettő új.

Nguyen Tan Dungot a múlt héten jelölték egy újabb ötéves időszakra kormányfőnek. A politikus azt mondta, hogy kabinetjének fő célja az infláció visszaszorítása és a gazdaság stabilizálása. Az országban 2011 első felében a tavalyi 8,7 százalékról 16-ra ugrott az infláció mértéke. Dung beszédében azt is ígérte, hogy szilárdan megvédi Vietnam szuverenitását, egységét és területi épségét, valamint a szocialista rendszert.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.