Indul a 26. nyári Universiade

Pénteken a hivatalos megnyitóval megkezdődik a kínai Sencsenben a 26. nyári Universiade, az egyetemi-főiskolai sportolók nemzetközi csúcsversenye, de a magyar férfi vízilabda-válogatott már csütörtökön vízbe száll Japán legjobbjai ellen.

MNO
2011. 08. 10. 7:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 103 fős küldöttségből éppen a pólós csapat az egyik, amelytől a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) vezetői jó eredményt várnak. Rajtuk kívül a vívók, valamint az úszó Cseh László, a tornász Hídvégi Vid, és a 400 méteres síkfutásban induló, junior Európa-bajnok Deák Nagy Marcell teljesíthet kimagaslóan.

Atlétikában a 110 gátas Baji Balázs, a kalapácsvető Orbán Éva és a súlylökő Márton Anita, sportlövészetben Szollár András, a junior világbajnokságon ezüstérmes Babicz Sára, a junior Európa-bajnokságon bronzérmes Nemes Adrienn, valamint Veres Kata érhet oda pontszerző helyekre, ahogyan a súlyemelő Baranyai János, valamint a cselgáncsozók és a taekwondósok.

Az Universiade augusztus 23-ig tart, s 24 sportágban összesen több mint 7000 versenyző vesz részt rajta. Magyarország eddigi mérlege a MEFS adatai szerint 112 arany-, 92 ezüst- és 98 bronzérem. A magyar sportolók legutóbb, 2009-ben egy első, két második és öt harmadik helyezést értek el Belgrádban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.