Japán egyre nyugtalanabb

Japánt nyugtalanítja a kínai haditengerészet műveleteinek növekedése, s arra számít, hogy a kínaiak tovább erősítik tevékenységüket a Dél-kínai-tengeren és a Csendes-óceánon.

MNO
2011. 08. 02. 8:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez derül ki a japán védelmi minisztérium kedden nyilvánosságra hozott éves jelentéséből, amely jól tükrözi a kínai hadigépezet erősödése felett érzett regionális aggodalmakat. Tokió óvatosságra intett a számítógépes hálózatok ellen indított támadások ellen, és a nemzetbiztonságára nézve komoly veszélynek nevezte Észak-Korea nukleáris és atomprogramját. Japánt aggasztja, hogy Kína gyors ütemben fejleszti hadseregét. Az utóbbi öt év alatt Kína védelmi költségvetése 70 százalékkal bővült, miközben a kettős költségvetési hiánnyal küzdő Japán 3 százalékkal költött kevesebbet védelmi célokra.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.