Jotischky László: Lángoló London

MNO
2011. 08. 10. 7:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legfontosabb kérdésre a legnehezebb a válasz: mi váltotta ki ezt a tombolást? Nem Mark Duggan halála, bármennyire elítélendő is, hogy agyonlőtték. Az igazságérzet, az együttérzés, a gondatlanságból vagy gonoszságból elkövetett emberölés miatti felháborodás késztethet embereket tiltakozásra, haragos tüntetésre, esetleg rombolásra is. De senki sem rabol azért, mert haragszik. Van, aki a multikulturalizmust okolja, hiszen a zavargások azokban a londoni városrészekben történtek, ahol igen sok a színes bőrű, több helyütt többségben is vannak. Ám a bűnözés nem a fehérek ellen irányul. A porrá égett otthonok lakói javarészt afrikai, ázsiai eredetű családok. A kifosztott üzletek tulajdonosai csaknem mind színes bőrűek. Még a fogyasztói társadalom elleni fellépésnek sem lehet tekinteni, hogy egy borbély üzletéből a borotváktól és ollóktól kezdve a székekig és tükrökig mindent elhordtak. A válasz összetettebb.

A teljes cikket itt olvashatja.

(Magyar Nemzet, 2011. augusztus 10. )

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.