Kártérítést követel a szobalány Strauss-Kahntól

Kártérítési keresetet nyújtott be Dominique Strauss-Kahn (DSK) ellen az a New York-i szobalány, aki nemi erőszakkal vádolja az IMF volt vezérigazgatóját.

MNO
2011. 08. 09. 7:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Naffissatou Diallo egy bronxi bíróságon nyújtotta be keresetét Strauss-Kahn ellen. A bírósági beadvány szerint Strauss-Kahn május 14-én a New Yorki-i Sofitel szállodában „szándékosan, brutális és erőszakos módon szexuálisan bántalmazta” és ezzel „megalázta, lealacsonyította, megsértette és megfosztotta női méltóságától” Diallót.

A polgári peres eljárás keretében benyújtott kereset nem nevezi meg a követelt kárösszeget.

A 62 éves Strauss-Kahnt május 14-én vették őrizetbe a New York-i John F. Kennedy repülőtéren, miután Diallo, a Sofitel szálloda szobalánya – egy 32 éves guineai bevándorló – azt állította, hogy nemi erőszakot kísérelt meg ellene. A DNS-nyomok alapján a rendőrség megállapította, hogy valóban történt nemi aktus a szobában. Strauss-Kahn védői szerint a nő beleegyezett a közösülésbe. DSK ellen büntetőjogi eljárás indult egy manhattani bíróságon, de vádemelésig még nem jutott el a dolog, részben mert kétségek merültek fel a sértett szavahihetőségével kapcsolatosan. Az ügyben a következő bírósági meghallgatást többszöri halasztás után augusztus 23-ra tűzték ki.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.