Kazincbarcikára várják a fesztiválozókat

A zene és a tánc mellett a képzőművészet is szerepet kap az idei Sajóvölgyi nemzetközi folklórfesztiválon, amely az észak-borsodi Kazincbarcikán és környékén várja a látogatókat szerdától. Az esemény négy napon át nyolc helyszínen kínál programokat, a fellépők öt országból érkeznek.

MNO
2011. 08. 03. 7:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fesztivál nyitónapján látványos felvonulást tartanak Kazincbarcika belvárosában, ahol az összes csoport közösen mutatkozik be, majd az ünnepi esemény után mindannyian rövid ízelítőt adnak műsorukból. Az idén tárlatok is színesítik a programot, szerdán matyó népviseleti kiállítás nyílik a Kisgalériában, csütörtöktől pedig a városi kiállítóteremben Laura Nillni francia szobrászművész alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők Labirintus címmel – mondta a helyi önkormányzat szóvivője az MTI-nek.

Göndör Judit kifejtette: csaknem kétszáz táncos lép majd fel a környező településeken, Sajóbábonyban, Sajószentpéteren, Berentén, Sajókazán, Bánhorvátiban és Múcsonyban. A Gruppo Folk Garazza Szicíliából érkezik, de láthatja a közönség a The Alba Country Folk Ensemble nevű román csoportot, a Petro Kuzmjak Művelődési Egyesületet Szerbiából, a török Kabatas Erkek Lisesi Halk Oyunlari Grubu elnevezésű együttest és fellépnek a hazaiak is, azaz a Kodály Zoltán Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Néptánc Tanszaka és a Galagonya citerazenekar Kazincbarcikáról.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.