Kényszerleszállás közben tűnt el a radarokról

Lezuhant egy An–12 típusú teherszállító repülőgép kedden az orosz Távol-Kelet Magadani területén, fedélzetén a legutóbbi információk szerint 11 ember tartózkodott. A gépen hatfőnyi személyzet, két technikus és egy kísérő volt, a fennmaradó két főről nem tudni semmit – közölték az illetékes hatóságok.

MNO
2011. 08. 09. 8:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gép az Amur menti Komszomolszkból indult, és Magadanban leszállt tankolni, majd továbbindult Csukcsföldre. A négymotoros gép egyik hajtóműve azonban kigyulladt, és a pilóta kényszerleszállást készült végrehajtani visszatérve a magadani repülőtérre.

A balesetet vizsgáló bizottság közlése szerint az An–12-es ezután eltűnt a radarokról. Lezuhanásának helye egyelőre nem ismert. A géppel a kapcsolatot közép-európai idő szerint 5 óra 34-kor vesztették el, hét óra körül már két repülőgép és több helikopter kereste.

Az An–12-es típusú repülőgép első példánya 1957-ben emelkedett a levegőbe, a gépet 1959–1973 között gyártották a Szovjetunióban – ezalatt 1248 darab készült belőle –, majd 1974-től 1993-ig Kínában is gyártották.

A sorozatgyártás megkezdése óta ez a 193. An–12-es, amely balesetben megsemmisült.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.