Két magyar ellen javasoltak eljárást a Kolozsvár-tábla miatt

Végül két magyar állampolgár ellen javasolt szabálysértési eljárást indítani a kolozsvári rendőrség, amely lezárta a vizsgálatot a kincses város bejáratánál magyar nyelvű helységnévtábla előtt fényképezkedő és a hatóságok által előállított személyek ügyében. Erről Szilágyi Mátyás kolozsvári főkonzul tájékoztatta kedden az MTI-t.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/802214"><strong>• Gyanúsítottak lettek a magyar kirándulók Kolozsváron</strong></a>

MNO
2011. 08. 09. 9:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn hajnalban ugyanis hat magyar állampolgárt kísértek be a rendőrségre Kolozsváron „közerkölcs elleni vétség és csendháborítás gyanújával”, mivel a város bejáratánál fényképezkedni kezdtek egy magyar nyelvű – „Kolozsvár” feliratú – helységnévtábla előtt (a város román neve Cluj Napoca). Ez utóbbi táblát az illetők hozták magukkal és állították fel a fényképezkedéshez. A rendőrök a magyarok gépkocsijában egy hasonló helységnévtáblát találtak, amelyen Torda város neve szerepelt magyarul (románul Turda).

Alma Bruja Brehariu, a Kolozs megyei rendőrség szóvivője az MTI-nek korábban telefonon azt mondta: négy magyarországi gyanúsítottról van szó, mégpedig az 56 éves M. Árpádról, a 43 éves B. Lajosról, a 27 éves M. Árpád Ferencről, valamint az 53 éves T. Leventéről, de bekísérték a rendőrségre a velük együtt helyszínen tartózkodó 43 éves B. Ildikót és egy tízéves gyermeket.

A főkonzul tájékoztatása szerint a rendőrség már hétfőn este lezárta a vizsgálatot, s az ügyészség számára két személy ellen javasolt szabálysértési eljárást indítani és pénzbírságot kiszabni „közerkölcs elleni vétség és csendháborítás” gyanújával. Szilágyi Mátyás szerint egyébként a bekísért személyek már hétfőn szabadon távozhattak a rendőrségről.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.