Kételkedik a labdarúgó a kezdésben

Rafael van der Vaart, a Tottenham Hotspur holland labdarúgója a szigetországi zavargások miatt kételkedik abban, hogy csapatával a kiírásnak megfelelően szombaton megkezdheti a Premier League 2011/12-es idényét.

MNO
2011. 08. 10. 6:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Úgy érzem, nem lépünk pályára. Majd meglátjuk” – fogalmazott a válogatott játékos a holland televíziónak nyilatkozva, hozzátéve, hogy sokkolták a Londonból sugárzott képek. Az angol fővárosban napok óta tartanak a zavargások: fiatalok csoportjai épületeket, autókat és szeméttárolókat vernek szét és gyújtanak fel, boltokban fosztogatnak, a rendőröket pedig üvegekkel és petárdákkal dobálják meg. A brit hatóságoknak egyelőre nem sikerült megfékezniük a randalírozókat, bár mintegy 500 embert őrizetbe vettek és 100 ellen vádat emeltek.

A rendbontások szombat este kezdődtek, éppen az észak-londoni Tottenhamben, ahol mintegy kétszázan gyűltek össze a rendőrőrs előtt, tiltakozva egy 29 éves helyi férfi halála miatt, aki múlt csütörtökön egy lövöldözés során vesztette életét. A tömeg egyre terebélyesedett, és a megmozdulás csakhamar rendbontássá és a rohamrendőrökkel való összecsapássá fajult.

A keddre Birminghamre, Liverpoolra, Nottinghamre és Bristolra is átterjedt zavargások miatt törölték a szerda (ma) estére tervezett Anglia–Hollandia barátságos labdarúgó-mérkőzést is.

„Szerintem jó döntés született” – mondta Van der Vaart. A Tottenham Hotspur az Evertont fogadná a bajnokság hétvégi nyitófordulójában.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.