K+f: nem vonzó már az unió

A kutatásra és fejlesztésre (k+f) legtöbbet áldozó európai vállalatok 2011 és 2013 között várhatóan évi 5 százalékkal növelik innovációs befektetéseiket szerte a világon, de az Európai Unió az egyik legkevésbé vonzó terület számukra – derült ki az Európai Bizottság szerdai közleményéből.

MNO
2011. 08. 10. 11:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bizottság által készített felmérés szerint bár a cégek befektetésének 75 százaléka az Európai Unión belül történik, a k+f-re irányuló összegek célja a következő években inkább Kína (25 százalékos növekedés), Japán (17 százalékos növekedés), más európai országok (8 százalékos növekedés), India (8 százalékos növekedés) vagy az Egyesült Államok és Kanada (5 százalékos növekedés) lesz. A sor végén kullog az Európai Unió, ahol várhatóan mindössze 3 százalékkal nőnek majd az érintett vállalatok innovációs befektetései. Az adatok a k+f-re legtöbbet fordító 1000 európai cég várakozásain alapulnak. A megkérdezettek közül 205 vállalat válaszolt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.