Kibékült David Cameron és az olasz pincérnő

Másfél hete a Firenzéhez közeli Montevarchiban a Dolce Amaro nevű kávéház azért került a világ figyelmének a középpontjába, mert a pincérnő, Francesca Ariani nem szolgálta ki a szabadságát megkezdő brit konzervatív kormányfőt, hanem azt mondta neki: „Szolgálja ki magát az úr, én nem érek rá.” David Cameron akkor úgy törlesztett az önkiszolgálásért, hogy egy árva eurócent borravalót sem adott neki a két capuccinóért. És még föl is fedte neki a kilétét. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/800859" target="_blank"><strong>• David Cameron, az alkalmi „pincér”</strong></a>

2011. 08. 08. 19:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Montevarchi polgármestere személyesen szabadkozott az egyébként az olaszok vérmérsékletére teljesen jellemző eset miatt, és meghívta egy „engesztelő” kávéra a náluk nyaraló kormányfőt. De Cameron elegánsan, a legendás brit humort alkalmazva tett pontot a világsajtót is megjáró incidens végére.

Vasárnap egyik lányával, a 12 éves Nancyvel tért vissza a kávéházba, és a tapasztalat birtokában ártatlan mosollyal megkérdezte Francescát, hogy most is neki kell-e kiszolgálnia magát. A 22 éves és angol szakot végzett Francesca természetesen nemet mondott, sőt díszhelyre ültette a már „ismerős” vendéget, és a kávéház új különlegességével lepte meg őket, ami az első találkozásra utalva a brit miniszterelnökről kapta a nevét.

A borzselatin, kávé és egy jellegzetes toszkán édesség keverékének a neve a nem kevésbé híres olasz humorra és Cameron ottani látogatására utalt: „Cameron Tuscan Dream” (Cameron toszkánai álma). Cameron az egyik fényűző toszkánai villában töltött két hetet, és az első hétvégén „ismerte meg” Francescát.

A pincérnő arra is felhasználta a második találkozást, hogy elnézést kérjen Camerontól, aki egyáltalán nem mondott nemet, és még közös fényképet is készített vele. De Francesca most nem volt hajlandó elfogadni Cameron borravalóját. Az olasz Corriere della Sera szerint a brit miniszterelnök egyáltalán nem volt sértődött, ellenkezőleg, nagyon szívélyes és kedves volt a pincérnővel.

(elmundo.es – Spanyolország, corriere.it – Olaszország)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.