Kiderült, hogy szavazott a monetáris tanács

Egyhangúlag támogatta a monetáris tanács hét tagja a jegybanki alapkamat 6 százalékon tartását a legutóbbi, július 26-i kamatdöntő ülésen, amelynek rövidített jegyzőkönyvét szerdán tette közzé az MNB.

MNO
2011. 08. 10. 12:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dokumentum szerint a testület továbbra is úgy ítélte meg, hogy a jelenlegi 6 százalékos kamatszint huzamosabb ideig fennmarad, ez biztosíthatja, hogy a monetáris politika időhorizontján a 3 százalékos célra süllyedjen az infláció.

A tanács úgy látta, hogy a júniusi inflációs jelentésben felvázolt kockázati forgatókönyvek közül az európai adósságválsággal kapcsolatos kockázatok erősödtek, ugyanakkor a döntés napjáig megfigyelt folyamatok nem indokolnak monetáris politikai reakciót.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.