Kiszorult a piacról: 132 év után szűnik meg a hírügynökség

A médiatechnológia és a tulajdonviszonyok változása miatt megszűnik a 132 éves új-zélandi hírügynökség – jelentette hétfőn az AP. A New Zealand Press Association (NZPA) – amely hozzájárult a négymillió lakosú ország önálló arculatának kialakításához – szerdán adja ki utolsó jelentését.

MNO
2011. 08. 29. 13:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két ausztrál médiabirodalom – a Fairfax Media és az APN – az utóbbi években felvásárolta az új-zélandi lapok többségét, és mindkét birodalmon belül a lapok kölcsönösen felhasználják egymás tudósításait, emiatt sokkal kevésbé van szükségük külső hírszolgáltatás igénybevételére.

Az NZPA megpróbált minden erejével új előfizetőket, online felhasználókat, tévéket, rádiókat megnyerni magának, de végül kiszorult a piacról. Mindazonáltal a Fairfax Media és az APN jelenleg még nem tudja átvállalni az NZPA minden tevékenységét, ezért növelnie kell alkalmazottainak számát.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.