Kórokozógyanús „telepeket” találtak

A laboratóriumi vizsgálatok előzetes eredménye szerint kórokozógyanús „telepeket”, baktériumokat találtak a Hankook Tire Magyarország Kft. rácalmási üzemében <a href="http://www.mno.hu/portal/802272" target="_blank"><strong>megbetegedettek</strong></a> egyikénél; a baktériumok azonosítására további vizsgálatokra van szükség – közölte a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének vezetője kedden.

MNO
2011. 08. 09. 11:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Müller Cecília megyei tiszti főorvos tájékoztatása szerint a hasmenéssel, hányással, hasi fájdalommal és lázzal járó tünetekkel múlt pénteken megbetegedettek székletbakteriológiai, valamint a megyei kormányhivatal élelmiszerlánc-biztonsági és állat-egészségügyi igazgatóságának élelmiszer-biztonsági felügyelője által vett étel- és úgynevezett törlékminták vizsgálata még a héten befejeződik.

A rácalmási gyárban múlt pénteken húszan betegedtek meg, közülük ketten kórházi ápolásra szorultak. Az üzemi étkezdében csütörtök délután valamennyien paprikás szeletet és nokedlit fogyasztottak. A múlt péntek óta nem történt újabb megbetegedés.

A megyei kormányhivatal elvégeztette a fertőtlenítő nagytakarítást, elrendelte a betegek székletbakteriológiai vizsgálatát, az élelmiszerlánc-biztonsági és állat-egészségügyi igazgatóság pedig a helyszíni ellenőrzés során étel- és törlékmintákat vett, s azokat a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal központi laboratóriumába küldte vizsgálatra.

A Hankook kommunikációs menedzsere hétfőn még arról tájékoztatott, hogy harmincketten betegedtek meg. A gyárban egyébként egy műszakban négyszázan dolgoznak, s műszakonként háromféle, térítésmentesen fogyasztható menüből választhatnak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.