Korrigált a svájci frank

Erőteljes ugrás után erőteljes korrekció következett be a svájci frank forintárfolyamában szerdára virradóra a nemzetközi devizapiacon.

MNO
2011. 08. 10. 5:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A svájci frank forintárfolyama meghaladta a 273 forintot kedd este fél kilenc után, azt követően, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed monetáris tanácsa nyilvánosságra hozta kamatdöntő üléséről tájékoztató közleményét.

A gyors értéknövekedést azonban gyors korrekció követett: a frank forintárfolyama azóta folyamatosan esett, és éjfél után másfél órával már „csak” 262 forint körül jegyezték a frankot.

Kedd reggel még 252,84 forinton jegyezték a svájci frankot. Napközben azonban egymást követték az árfolyamcsúcsok, a frank forintárfolyama szorosan követte az euró frankjegyzésének csökkenését.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.