Lefejezett testeket mutogatnak a Facebookon

Egyre több Facebook-rajongó küld be játékosnak szánt, de morbid felvételeket, amelyeken külön mutatják a testet és a törzstől látszólag elválasztott fejet. A „játékhoz” legalább két ember kell, és Mexikóban egyáltalán nem lelkesednek az ötletért.

2011. 08. 20. 14:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ötletgazdának onnan juthatott eszébe a fej nélküli fényképek ötlete, hogy olvashatta az amerikai író, Thomas Mayne Reid A fej nélküli lovas című könyvét (The Headless Horseman – 1866), talán még a filmet is látta. Innen is a terjedő „divat” neve, Horsemaning. De napjaink Mexikójában egészen más, hátborzongató jelentést hordoznak a fej nélküli holttestek. A legtöbb drogkartell bérgyilkosai azért teszik közszemlére a kivégzett és fej nélküli holttesteket, hogy megfélemlítsék következő áldozataikat.

(excelsior.com.mx, vanguardia.com.mx – Mexikó, elmundo.es – Spanyolország, cmjornal.xl.pt – Portugália)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.