Legkevesebb ötvenen fulladtak a vízbe

Legkevesebb ötven ember fulladt bele a viharos tengerbe a Comore-szigeteknél kedden, miután az őket szállító komp a parttól 3 kilométerre zátonyra futott és felborult – jelentette be az Indiai-óceán legkisebb szigetcsoportján található szövetségi köztársaság főügyésze.

MNO
2011. 08. 09. 17:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerencsétlenül járt hajó fedélzetén több mint százan utaztak, szemtanúk szerint a jármű tömve volt emberekkel. A komp azért ütközött a part menti szikláknak, mert mindkét motorja leállt. „Eddig ötven holttestet hoztak a felszínre, de az elsüllyedt roncsban rekedt áldozatokat csak akkor fogják tudni kihozni, ha elcsitult a tenger” – mondta az ügyész.

Egy túlélő, Ali Abdu Musza szerint a bajba jutott komp a motor leállása után riasztotta a parti őrséget, de nem érkezett segítség. Muszának úgy sikerült túlélnie a szerencsétlenséget, hogy néhány utastársával együtt a partra úszott. A Vöröskereszt úgy tudja, körülbelül 60 túlélőt szállítottak kórházba a hatóságok.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.