Ludwig Emil: Nemzeti erőforrás

MNO
2011. 08. 10. 7:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Volt szerencsém ismerni Fekete Gyulát (1922–2010), aki évtizedeken át, a hivatásos szociológusokat és demográfusokat – a politikusokról nem szólva! – megszégyenítő kötelességtudattal, alapossággal, kitartással és eréllyel írta, mondta, ismételgette és mennydörögte, hogy hová fog vezetni a gyermekekről, az igazi, kellő létszámú családról való lemondás a másféle javak, előnyök, örömök előnyére. Éljünk magunknak? – kérdezte az író 1972-ben megjelent szociográfiai munkájának címében, a kerek húsz évvel később már kannibáloknak nevezett magyar véreitől, akik az elmúlt négy-öt évtized alatt valóban elfogyasztották e nemzet fizikai, genetikai jövőjét. Mit szóljak ehhez én, két jócskán felnőtt gyermek apjaként, amikor iskolás korom óta tudom, hogy egy adott populációnak a puszta természetes fennmaradásához legalább 2-3 gyermeknek kell megszületnie családonként a statisztikai átlag szerint. Szomorú vagyok, látván az évről évre bezáró falusi iskolákat, és számolok a büntetésemmel, hogy nem lesz unokám.

(Magyar Nemzet, 2011.augusztus 10.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.