Magyarország elkötelezett a GMO-mentes politika mellett

Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár kedden hivatalában fogadta a Monsanto Hungária Kft. képviselőit. A találkozón az államtitkár tájékoztatta a vállalat vezetését arról, hogy Magyarország elkötelezett egy teljes mértékben GMO-mentes politika mellett.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/802202" target="_blank"><strong>• A védősávon belüli növénytáblákat is megsemmisíthetik</strong></a>

MNO
2011. 08. 09. 14:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindezek megerősítéseként a 2012. január 1-jén hatályba lépő új alaptörvény külön cikkben rendelkezik a genetikailag módosított élőlényektől (GMO) mentes hazai mezőgazdaságról, valamint az állampolgárok egészséges élelmiszerekhez és ivóvízhez fűződő jogáról.

A hazai GMO-szennyezéssel összefüggő, folyamatban lévő eljárással kapcsolatban Varga kifejtette, hogy az kizárólag szakmai kérdés, melynek tisztázására valamennyi jogszerű út a cég számára nyitva áll.

Az államtitkár üdvözölte a cég azon törekvését, hogy a jövőben – a hasonló esetek elkerülése érdekében – együttműködésre és közös megoldásokra törekszik a magyar hatóságokkal. Varga kitért Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok harmonikus kapcsolatára, és jelezte, a jövőben a beruházási feltételek és a hatósági környezet további fejlődése várható.

(OS)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.