Már halálos áldozata is van a zavargásoknak + Képek + Videó

Életét vesztette egy 26 éves férfi, akit egy autóban a Londontól délre fekvő Croydonban lőttek meg a mostani zavargások során. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/802505" target="_blank"><strong>• A londoni zavargások a kormánykoalíció szakítópróbája is lehet</strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/802489" target="_blank"><strong>• „A felelősök megbánják, amit tettek”</strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/802478" target="_blank"><strong>• Mi áll a zavargások hátterében? </strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/802443"><strong>• „Érezni fogják a törvény erejét” – Rendkívüli ülést tart a brit parlament</strong></a>

MNO
2011. 08. 09. 12:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az illetőre Croydon déli városrészben bukkantak rá hétfő este, helyi idő szerint negyed tízkor egy gépkocsiban. Kórházba szállították, de az orvosok nem tudták megmenteni. A BBC szerint ő az első halálos áldozata a Nagy-Britanniában dúló zavargásoknak. Nevét nem közölték. A rendőrség letartóztatott két fiatalt a gépkocsi közelében, akiknél lopott holmit találtak. Croydonban a zavargásokban több épületet felgyújtottak.

16 ezer rendőrt küldenek az utcára

David Cameron kormányfő ígérete szerint kedd este 16 ezer rendőrt küldenek az utcákra. „Mindent megteszünk, hogy megerősítsük a zavargások megfékezésére küldött rendőri erőket” – mondta a miniszterelnök, aki délután ellátogatott Croydonba.



A BBC szerint egy átlagos keddi napon kevesebb mint 3000 rendőr lenne szolgálatban a fővárosban. Eddig összesen 44 rendőr sebesült meg az összecsapásokban, közülük négyen súlyos sérüléseket szenvedtek. A rendőröknek és a tűzoltóknak sok dolguk volt a múlt éjjel, a rendőrség 20 800, a tűzoltók csaknem 2200 segélyhívást kaptak.



Eddig 525 embert vettek őrizetbe és 100 ellen emeltek vádat a szombat este az észak-londoni Tottenhamben kezdődött zavargások miatt. A rendőrség 15 képet is közzétett a fosztogatásokról. „Megtaláljuk őket” – üzente a rendőrség a képen látható randalírozóknak.



A hétfői zavargások Hackney-ben kezdődtek, és később átterjedtek Croydon, Clapham, Camden, Lewisham, Peckham, Newham, East Ham, Enfield, Woolwich, Ealing és Colliers Wood városrészekre. A hatóságok szerint hétfő éjjel már 6 ezer rendőr volt az utcákon.









Fotók: Reuters

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.