Már lehet tüzet gyújtani Veszprémben

Feloldotta kedden a Veszprém megye területén lévő erdőkre, valamint az erdőterületek határától számított 200 méteren belüli területre elrendelt tűzgyújtási tilalmat a megyei kormányhivatal erdészeti igazgatósága – közölte a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH).

MNO
2011. 08. 02. 14:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hivatal ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy az erdőben a fokozott tűzveszély elmúltával is csak a kijelölt és kiépített tűzrakó helyen, szélcsendes időben szabad tüzet gyújtani. A tüzet nem szabad felügyelet nélkül hagyni, távozás után pedig minden esetben gondoskodni kell az eloltásról. Az ingatlantulajdonosokat arra kéri az MgSzH, hogy az avar- és gazégetésnél fokozottan figyeljenek, mert a gyorsan haladó tűz könnyen elérheti az erdőt vagy a lakott területeket.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.