Megfélemlítés és marihuánatermesztés a Towerben?

Azért bocsátották el, mert feltárta, hogy a kilencszáz éves falak között megszegik a szabályokat, megfélemlítés folyik és marihuánát termesztenek – állította a londoni Tower korábbi vezetője.

MNO
2011. 08. 02. 19:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Keith Cima vezérőrnagy, akit januárban menesztettek, kedden jelent meg egy munkaügyi bíróságon, ahol azt állította: eltávolítása igazságtalan volt. A bíróságnak benyújtott írásos nyilatkozatában közölte, hogy kirúgására azért került sor, mert „fellépett a megfélemlítés ellen”, pénzügyi pontatlanságokra mutatott rá, és leleplezte, hogy a Tower területén vadkendertermesztés folyik. Mint elmondta: miután 2006-ban kinevezték, számos szabálytalanságot tárt fel.

A Historic Royal Palaces, a londoni királyi várat működtető testület azonban tagadta Cima vádjait. Szerintük a felmerült gyanúsításoknak alaposan utánajártak, de bizonyíték híján alaptalannak találták azokat.

A Towert – a brit uralkodók egykori lakhelyét és alkalmanként börtönét, ahol a koronaékszereket is őrzik – 35 beefeater néven ismert fekete-skarlátvörös színű Tudor-stílusú egyenruhába öltözött őr felügyeli, akik egyúttal idegenvezetők is, és maguk is turistalátványosságnak számítanak. Két éve két őrt felfüggesztettek a szolgálatból, mert zaklatták Moira Cameront, az első női kollégájukat. Később egyikük kártérítést kapott, mert a vezetőség úgy értékelte, hogy hiba volt az elbocsátása.

Cima viszont arra hivatkozik, hogy őt éppen azért menesztették, mert helytelenítette ezt a döntést. Cameron a keddi tárgyalásra benyújtott nyilatkozatában „mély elkeseredésének” adott hangot, mert az őr felmentése és kártalanítása szerinte azt üzeni, hogy eltúlozta az ellene folyó zaklatást.

A Towert Hódító Vilmos alapította röviddel az után, hogy 1066-ban meghódította Angliát. A királyi várat őrző beefeaterek, azaz marhahúsevők arról a korábbi kiváltságról nyerték a nevüket, hogy a király asztaláról kaphattak marhaszeletet.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.