Megfogadták, hogy fogynak 1 tonnát + Képek

Vlagyimir Putyin orosz kormányfő hétfőn felkereste a Szeliger ifjúsági tábort, ahol évente mintegy 15 ezer ifjúsági vezető és egyetemi hallgató vesz részt képzésben az Ifjúsági Ügyek Szövetségi Ügynöksége szervezésében.

MNO
2011. 08. 01. 19:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A miniszterelnök találkozott azokkal a résztvevőkkel, akik fogyni akarnak s akik fogadalmat tettek előtte, hogy együttesen lefogynak egytonnányit: ebből a kormányfő is vállalt fél kilót. Megpróbálkozott a sziklamászófallal, és egy tandem láttán eltréfálkozott arról, hogy majd Dmitrij Medvegyev elnökkel próbálja ki: kettejüket tandemként emlegetik Oroszországban.



A tábor egy másik részén azokkal a fiatalokkal váltott szót, akik követelik, hogy az élelmiszerek szavatossági idejét nagy betűkkel tüntessék fel a csomagoláson, egy további csoport pedig azt az ötletet terjesztette elő, hogy a zöld lámpánál lehessen jobbra fordulni (Oroszországban ez csak a kiegészítő lámpa jelzése esetén lehetséges). Putyin ennek kapcsán azonnal felhívta az illetékes miniszterhelyettest, hogy vizsgálja meg a kérdést.



A látogatás célja eredetileg az volt, hogy a kormányfő a tábor utolsó turnusának résztvevőivel szót váltson a belpolitikai kérdéseiről, ezekről azonban nem sok szó esett. Kifejtette, hogy a rubelnek jó esélye van arra, hogy regionális valutává váljon, és elismeréssel szólt az Egyesült Államokról, amely – mint mondta – nagy felelősségtudatot tanúsított, amikor az államadósság határának felemeléséről döntött.



„Az amerikai gazdaság a dollár monopolhelyzetén élősködik, lehetőségein felül él, és problémái egy részét a világgazdaságra terheli” – mondta. Beszélt az egybegyűlteknek családjáról, arról, hogy édesapja kétszer is majdnem életét vesztette a háborúban, és megmentette feleségét az ostromlott Leningrádban. Ígérte, hogy rendezi a katonai szolgálat halasztását az egyetemi hallgatók és aspiránsok számára. Végül Putyin azt is megígérte, hogy a tábor kiépítésére elkülönít 2,5 milliárd rubelt, s látogatása végén autogramokat osztogatott: a sor az aláírásokért több mint egy kilométer hosszan kígyózott.



(Fotók: Reuters)

A Szeliger fórumot 2005 óta rendezik meg évente a tveri területen fekvő Szeliger-tó partján, Osztaskov város közelében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.