Megindult a hajsza a veszélyes párduc elfogásáért

Fekete párducra vadásznak Toszkána déli részén. A ragadozót a sok turista által látogatott Massa Marittima város közelében látták.

MNO
2011. 08. 08. 13:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vadállatról a várostól pár kilométerre egy Pratában élő családnak sikerült fényképet készíteni vasárnap, hogy bizonyítsák a hatóságoknak: tényleg egy fekete párduc, méghozzá egy fiatal példány garázdálkodik a környéken. A képen a nagymacska éppen egy fán látható.

A pratai család már a múlt héten jelentette az illetékeseknek, hogy szerintük egy fekete párduc kóborol a vidéken. Mások is látták az állatot, de eddig nem tudták lencsevégre kapni. A helyi erdészeti hatóságok megindították a hajszát a veszélyes ragadozó becserkészésére.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.