Megmentettek egy gorillakölyköt

Orvvadászok kezei közül szabadítottak ki egy hegyi gorillakölyköt (<em>Gorilla beringei beringei</em>) a ruandai hatóságok.

MNO
2011. 08. 10. 13:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétfő éjszakai rajtaütés során egy 8 és 12 hónapos kor közötti hím kölyköt sikerült kiszabadítani, amely a külső jelek szerint jó egészségügyi állapotban van – jelentették be kedden a helyi hatóságok. Az orvvadászok állítása szerint az állatot a szomszédos Kongói Demokratikus Köztársaságban vásárolták 15 ezer dollárért (2,8 millió forint).

A múlt hónapban Ruanda hat árva gorillát adott át a Kongói Demokratikus Köztársaságnak, miután orvvadászok kicsempészték az állatokat az országból, hogy egzotikus háziállatként, vagy vadhúsként értékesítsék őket. A Természetvédelmi Világalap (WWF) által a veszélyeztetett, kihalófélben lévő fajok közé sorolt hegyi gorillákból ma már csupán mintegy 680 példány él a vadonban Afrika középső területein.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.