Megszűnik a csatorna, 300 milliót spórolnak vele

Augusztus 14-én éjfélkor lekapcsolják az O1 csatornán sugárzó budapesti adót – jelentette be hétfőn a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és az Antenna Hungária Zrt. Az analóg lekapcsolás végéig ez mintegy bruttó 300 millió forint megtakarítást eredményez majd az MTVA-nak.

MNO
2011. 08. 01. 18:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény ismerteti: a médiatanács úgy döntött, hogy a megtakarítások érdekében az O1 1 (OIRT 1. sz. tv-csatorna) csatornán sugárzó budapesti adót augusztus 14-én éjfélkor lekapcsoltatja. A döntés hátterében az áll, hogy az O1-et a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) kimutatása szerint legfeljebb pár ezer háztartás veszi. Budapest körzetében ugyanis ugyanarról a helyről 2 adó sugározza az m1-et analóg módon, a O1, illetve a 41-es, tehát a lekapcsolást követően is biztosított lesz az m1 analóg földfelszíni vétele az UHF 41-es csatornán.

A TV2 és az RTL Klub vétele miatt a háztartások és a szolgáltatók jelentős része az m1 vételére a 41-es csatornát használja, ugyanis az RTL a 24-es, a TV2 pedig az 58-as csatornákon sugároz, azaz egy UHF-sáv vételére alkalmas antennával foghatóak. Másrészt a MinDig TV elindulásával az adott körzetekben új, előfizetési díj nélküli digitális földfelszíni vételi lehetőség áll rendelkezésre. Harmadrészt az analóg lekapcsolás végéig ez a lépés mintegy bruttó 300 millió forint megtakarítást eredményez majd az MTVA-nak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.