Mennyiért venne egy várost?

Eladó egy komplett város az Egyesült Államokban 800 ezer dollárért kocsmástul, postástul, boltostul, benzinkutastul, rendőrségi fogdástul.

MNO
2011. 08. 02. 17:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A település Dél-Dakota államban van, Scenic a neve, ami elég jól hangzik, mivel festőit (is) jelent. A városkához mintegy 20 hektár földet is kap a vevő. A település nem túl régi, mindössze bő százéves. Egyetlen tulajdonosa van, egy idős nő, aki azért árulja városát, mert a gazdasági válság nagyon visszavetette a korábban sem túl pezsgő üzleti életet. Immár három éve kínálja megvételre Scenicet, kezdetben 3 millió dollárt kért érte, ám mivel az érdeklődők száma a nullát is alig érte el, immár lassan a negyedére csökkent az ára – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap. A városnak lakosai is vannak, bár csak kilencen. Ők nincsenek benne a vételárban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.