Miklós Gábor: Kapucnis banditák

MNO
2011. 08. 10. 7:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Angliában egyébként van elég munka, de az alig képzett fekete fiatalok nehezen helyezkednek el. És persze van sok olyan munkakör, amit inkább a kelet-európai vendégmunkásokra hagynak, ők inkább felveszik a heti 120 fontos segélyt. Ezt írják a helyi levelezők a magyar nyelvű interneten is. És persze írják azt is, hogy ez újabb bizonyíték a multikulti csődjére, hogy nem szabad beengedni a színeseket Európába. Nem is nagyon finoman célozgatnak a norvég eszement gyilkosra, akinek mégiscsak igaza lehetett.

A banditizmus igazolhatatlan. A válaszerőszak szintén. Kedd estétől már gumilövedéket használ az utcákra vezényelt 16 ezer rendőr. Ettől talán nyugalom lesz az utcákon. Ám a tartós szegregáció, az egyenlőtlen oktatás, az öröklődő börtönkultúra újra és újra hasonló eseményeket produkál. A jobboldali kormányok szívesen rendeztetik el a társadalmi problémákat a rendőrséggel, viszik a bíróságra.

A teljes cikket itt olvashatja.

(Népszabadság, 2011. augusztus 10.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.