Mindenről kitálal a volt alelnök

A George Bush kormányzatán belüli ellentétekről ír a jövő héten megjelenő, a sajtó számára azonban már hozzáférhetővé tett visszaemlékezéseiben Dick Cheney, Bush alelnöke.

MNO
2011. 08. 25. 15:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az én időmben: személyes és politikai memoár címen megjelenő kötetben Cheney bírálja Condoleezza Rice külügyminisztert, mert szerinte naiv módon megpróbált nukleáris fegyverekről szóló egyezményt kötni Észak-Koreával. Hibásak voltak azok az engedmények, amelyeket Észak-Koreának abban a naiv hitben adtak, hogy diktátorok készek engedményre engedménnyel válaszolni – fogalmazott Cheney. A politikus támadja Condoleezza Rice elődjét, Colin Powellt is, mert szerinte megpróbálta aláásni Bush elnök tekintélyét. Cheney azt állítja, hogy Powell kétségeit fejezte ki az iraki háborúval kapcsolatban a kormányzaton kívüli személyeknek, ami helytelen.

Bár George Busht határozott, erős és elszánt vezetőként méltatja Cheney, nem titkolja, hogy voltak nézeteltéréseik. Példaként azt az esetet említi, amikor 2007-ben egy megbeszélésen egyedüliként szorgalmazta, hogy az Egyesült Államok intézzen bombatámadást egy feltételezett szíriai nukleáris létesítmény ellen. Bush megkérdezte, ki támogatja az ötletet, s Cheney egyedül maradt véleményével.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.