Mintegy 340 millió eurós károkat okozott a Muifa + Kép

Keddi kínai becslések szerint mintegy 3,1 milliárd jüanos (340 millió eurós) károkat okozott az ország keleti partjai közelében elvonuló Muifa trópusi vihar házak százait döntve romba. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/801816" target="_blank"><strong>• Ez különösen pusztítónak ígérkezik</strong></a>

MNO
2011. 08. 09. 11:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kínai meteorológiai intézet először tájfunnak minősítette a Muifát, majd trópusi viharra, utóbb pedig depresszióra fokozta le, amikor az kedden kora reggel Észak-Koreát érte el. A Kínát idén érő kilencedik trópusi vihar még meggyengülve is heves szeleket, viharos esőket és hatalmas hullámokat kelt az északkeleti partvidéken.



(Fotó: Reuters)

A kínai katasztrófaelhárító hatóságok tájékoztatása szerint összesen 1,35 millió embert kellett kiköltöztetni otthonából, mintegy hatszáz ház romba dőlt, és 4800 megrongálódott. Egy ember eltűnt a tengeren egy hajótörést követően, s az elmúlt napokban elővigyázatosságból több tízezer hajót visszarendeltek a kikötőkbe.

A húszmilliós Sanghaj, ahol péntek este még a legrosszabbtól tartottak, és ahonnan repülőjáratok százait törölték, megmenekült az erősebb vihartól, csak kisebb károkról és áramkimaradásokról érkeztek hírek.

Dél-Koreában négy ember halálát okozta a Muifa.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.