Most már imádják „macskAdolfot”

Miután híre kélt, hogy a kutyának se kell, nagyon kapós lett a Hitler nyomán Kitlernek becézett brit menhelyi macskakölyök, és már otthonra is lelt.

MNO
2011. 08. 02. 10:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Angolul a kölyökmacska kit, innen a Kitler elnevezés. Az állatnak az orra tövénél – is – van egy fekete foltja, amely a náci diktátor bajuszára „hajaz”. A hathetes „macskAdolf” amúgy lány. Az utcáról került a godmanchesteri menhelyre igencsak lesoványodva: az éhhalál szélén volt. Az intézet látogatói egyáltalán nem kapkodtak utána, inkább hagyományosabb külsejű állatokat vesznek magukhoz. „Évente több mint ötezer állatnak találunk gazdát, de Kitlert kerülik a befogadók, pedig nagyon kedves és játékos” – idézte a brit Metro újság a menhely szóvivőjét, a hírt pedig olyan fotóval illusztrálta, amelyen a macska bal első lábát előrenyújtja náciköszönésként.

Mindennek eredményeként azonnal hatalmas érdeklődést keltett Kitler, a menhely pedig félezer telefonhívást és e-mailt kapott, és nemcsak Nagy-Britanniából, hanem szerte a világból. Immár van gazdája és otthona Kitlernek, továbbá új neve: Luminus – tudatta a menhely.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.