„Mou, az ujjad mutatja nekünk az utat”

Az El Mundo Deportivo már tudja, hogyan büntetnék meg José Mourinhót, amiért a Barcelona és a Real Madrid múlt heti kupadöntőjén megpróbálta kinyomni Tito Vilanova egyik szemét.

2011. 08. 25. 11:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyol szövetség (RFEF) fegyelmi szabályzata egyértelműen leszögezi, hogy ha megsérül a szándékosan bántalmazott fél bármelyik testrésze, akkor két-három év eltiltással kell sújtani a támadó felet. De a sikeredző vétke olyan súlyos, hogy szó sem lehet a büntetés elengedéséről, és a madridiak legfeljebb a büntetési tételt tudják mérsékelni. Ez 4–12 meccses eltiltást jelent, viszont csak a ligában. A biztos büntetés tudatában Mourinho kedden üzenetet küldött, amelyben csak félig kért bocsánatot. Nevezetesen csak a Madrid szurkolóitól, de a Barcelonától már nem. Újra megpendítette távozási szándékát.

Szerda este tartották a Bernabéu Stadionban az új bajnoki idényre való újabb felkészülési mérkőzést a Galatasaray ellen. A szurkolók természetesen valóságos Mourinho-mániába kezdtek, és a tribün tele volt a portugál edzőt támogató transzparensekkel. A katalán La Vanguardia aggódó sportrovatát vezeti az a fényképfelvétel, amelyen a Real-szurkolók „vadabb” része fejezi ki nem túl biztató véleményét a legnagyobb transzparens tanúsága szerint. Az, amelyiket úgy lehet értelmezni, hogy csak Pep Guardiola segédje, Tito Vilanova szemének kinyomásával elégedett volna meg: „Mou, az ujjad mutatja nekünk az utat!”

A rend kedvéért tegyük hozzá, hogy Mourinho együttese izzadságszagú győzelmet aratott a török gárda ellen. A Barcelona könnyebben vette a saját akadályát, mert hétfőn 5-0-ra lelépte az olasz Napoli csapatát. A hírportálok meg is jegyezték: nem úgy tűnik, hogy a Barcelona játékosai sztrájkolnának. A La Vanguardia sem bírta ki, hogy ne szúrjon egyet oda Mourinhónak, és megszellőztette azt az értesülést, hogy Casillas büntetésből nem védett a Galatasaray ellen. A Marca megtudta, hogy Iker Casillas telefonon beszélt Xavival és Puyollal az egy héttel korábbi Szuperkupa-döntőn történt súlyos incidensek elsimítása érdekében.

(lavanguardia.com, marca.com, elmundodeportivo.es, elmundo.es, elpais.com)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.