Nem imádkozhatnak az utcákon

Szeptember 16-tól egy volt kaszárnyában gyakorolhatják vallásukat Párizs XVIII. kerületének muzulmán lakosai, akik eddig mecset hiányában az utcákon imádkoztak – jelentette be Claude Guéant, Franciaország belügyminisztere hétfőn.

MNO
2011. 08. 08. 18:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pénteki imáknak eddig rendszeresen helyet adó Myrrha és Polonceau utcák helyett a muzulmánok szeptembertől az egykori Clignacourt laktanyában imádkozhatnak. A muzulmánok vezető képviselői, közöttük a Muzulmán Vallás Franciaországi Tanácsának (CFCM) elnöke a helyszínre tett látogatásuk során megfelelőnek találták az épületet, amelyben egy 800 és egy 1200 négyzetméteres terem is az imádkozók rendelkezésére állhat.

Közölték, augusztusban, a ramadán alatt tájékoztatni fogják a muzulmánokat arról, hogy abba kell hagyniuk az utcai imádkozást. Az utcai imák az év eleje óta komoly vita tárgyát képezik Franciaországban. A vitát Marine Le Pen, a szélsőjobboldali Nemzeti Front (FN) elnöke váltotta ki azzal, hogy a második világháborús német hadsereg megszállásához hasonlította azt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.