Nem nyugszanak a fiatalok, futótűzként terjednek a zavargások + Képek

Több brit nagyvárosra futótűzként terjedtek át a Londonból kiinduló zavargások keddre virradóra. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/802285"><strong>• Nincs nyugalom az utcákon, a rendőrökre támadtak a fiatalok + Képek</strong></a>

MNO
2011. 08. 09. 5:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szigetország középső részén fekvő Birminghamban, a nyugati Bristolban és az északnyugati Liverpoolban is zavargások törtek ki az éjszaka folyamán.



A liverpooli rendőrség szerint a városban „elszigetelt rendbontások” voltak: a déli kerületekben gépkocsikat gyújtottak fel, épületeket támadtak meg, és rendőrökkel csaptak össze feldühödött fiatalok. Birmingham városában is törni-zúzni és fosztogatni kezdtek a fiatalok. Itt több mint 35 embert tartóztattak le keddre virradóra. Bristolban a rendőrség arra szólította a város lakóit, hogy kerüljék a városközpontot, mert ott mintegy 150 féktelen fiatal rendezett csetepatét.



A zavargások London Tottenham városrészében kezdődtek szombat este egy 29 éves helyi férfi halála miatt, akit rendőrök lőttek le. Hétfő este több londoni kerületre is átterjedtek a rendbontások, ami intő jel a jövő évi londoni nyári olimpia szervezőinek.



Fotók: Reuters

A történtek miatt David Cameron kormányfő megszakította olaszországi nyaralását, és visszatért már Londonba nyári szabadságáról Theresa May belügyminiszter is. Cameron kedd reggel egyeztet vele és a rendőrségi vezetőkkel a teendőkről.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.