Ökojátszótér épül a Margitszigeten

Megkezdték az első magyarországi ökojátszótér építését a Margitszigeten a Green Sweden 2011 program részeként – tájékoztatta a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) szerdán az MTI-t.

MNO
2011. 08. 03. 12:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ökojátszótér építése a budapesti svéd nagykövetség, a svéd kereskedelmi kirendeltség, valamint hét svéd vállalat partnerségével létrehozott programsorozat egyik állomása, amelyet a Fővárosi Önkormányzattal, a Green City Tanáccsal, valamint a Környezeti Nevelési Egyesülettel együttműködve valósítanak meg. A BVK közleménye szerint a beruházás célja, hogy „az ökologikus gondolkodást már a játszótéren is közvetítsük a gyerekek felé”. A margitszigeti játszótér lehetőséget teremt óvodás és kisiskolás csoportok környezeti oktatására, környezettudatossá nevelésére is – olvasható a tájékoztatásban.

A játszótér kivitelezési munkálataival a Főkert Nonprofit Zrt.-t bízta meg a Fővárosi Önkormányzat, az átadás várhatóan szeptember 22-én lesz. A svéd kereskedelmi kirendeltség arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Green Sweden 2011 programsorozat fő célja a „zöldgondolkodás” terjesztése és erősítése Magyarországon. Mint írták, a környezettudatosság több szinten is megjelenik egy ökojátszótéren. Egyrészt a játszótér kialakításában, anyaghasználatában, másrészt pedig abban, hogy a gyerekek már kiskorukban találkoznak a környezetvédelem fontosságával – ismertette a közlemény.

Az ökojátszótér a Margitsziget északi részén, az Árpád híd és a parkoló közötti közpark helyén lesz. A projekthez a svéd kereskedelmi kirendeltség 10 millió forint értékben ajándékozott játszótéri eszközöket, a főváros pedig 30 millió forintot csoportosított át a városüzemeltetési céltartalékból az építési és környezetrendezési feladatokra.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.