„Oscart” kaphat a magyar alkotás

Versenyben van a rangos Wildlife Film Festival egyik díjáért Török Zoltán Vad Magyarország című természetfilmje, magyar alkotás korábban még nem jutott a műfaj Oscar-díjaként emlegetett elismerés közelébe.

MNO
2011. 08. 08. 14:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hagyományosan Jackson Hole-ban tartott filmfesztivált 1991 óta rendezik meg, a Vad Magyarországot a Best Wildlife Habitat program, vagyis az egy-egy élőhelyet legjobban bemutató munkák mezőnyében jelölték – közölte az MTI-vel Török Zoltán.

A természetfilmes seregszemlét kétévente rendezik meg, idén harminc országból 510 alkotását nevezték. A filmekből több mint hatvantagú előzsűri válogatott, az októberi fesztivál mezőnyében olyan nagy műhelyek képviseltetik magukat, mint a Disney, a National Geographic és a BBC.

Török Zoltán úgy fogalmazott, nem számított a jelölésre, mert úgy gondolta, az erős mezőny és a kevésbé egzotikus téma miatt sem lenne túl sok esélye a filmnek, hogy döntőbe jusson.

A Vad Magyarország című filmet, a magyar mocsarak élővilágát a rétisasok, vidrák, harcsák szemével bemutató alkotást eddig hét hazai és nemzetközi filmfesztiválon díjazták, legutóbb a hét végén Japánban megrendezett, rangos, nemzetközi természetfilm-fesztiválon kapott díjat, a pusztaszeri országos természetfilm-fesztiválon pedig elnyerte a fődíjat.

A két és fél évig készült természetfilmet továbbra is nagy érdeklődés mellett vetítik a mozikban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.