Ötödszörre rendezik meg a lekvárfőző fesztivált

Augusztus 28-án, vasárnap tartják meg az V. Mezőgecsei Lekvárfőző Fesztivált és szüreti mulatságot a kárpátaljai faluban.

MNO
2011. 08. 03. 8:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendezvény reggel hat órakor veszi kezdetét, és csak a résztvevőkön múlik, hogy a szabadtéri szüreti táncmulatság meddig tart majd – írja az egész napos fesztiválról a Kárpátalja Ma hírportál. Augusztus utolsó vasárnapján Bihari Albert-emléktorna, motoros találkozó, rovásírásos helynévtábla avatása, ételfőzőverseny mellett három kategóriában szépségverseny és amatőr kárpátaljai zenekarok koncertjei várják majd a közönséget. Fellép a Historica zenekar, a gyermekek számára pedig játszóházat is szerveznek.

A lekvárfőző versenybe a csapatok jelentkezését augusztus 20-ig várják a szervezők – olvasható a kárpátaljai falu honlapján. Mezőgecse évről évre több fesztivál helyszíne. Az idén januárban rendezték meg az ötödik nemzetközi böllérversenyt a Beregszász közelében található településen, ahol 2009 nyara óta motoros találkozót is tartanak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.