Ötszáz fiatal gyalogol 130 kilométert

Több mint ötszáz fiatal vesz részt az ifjúsági gyalogos zarándoklaton, amely hétfőn indult útnak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kölcséről; a középiskolásokból és egyetemistákból álló menet a tervek szerint augusztus 12-én érkezik meg a máriapócsi nemzeti kegyhelyre.

MNO
2011. 08. 08. 14:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fiatalok mintegy 130 kilométert tesznek meg, Szatmárcsekét, Túristvándit, Fehérgyarmatot, Nagydobost, Mátészalkát és Nyírbátort érintve érkeznek Máriapócsra – mondta Zadubenszki Norbert, a szervező Hajdúdorogi Egyházmegye szóvivője hétfőn az MTI-nek. A zarándokokhoz többen útközben csatlakoznak majd, így a szóvivő becslése szerint a túra végén akár hatszáz fiatal is összegyűlhet a szabolcsi kisváros híres kegyhelyén.

A kilencedik alkalommal megrendezett zarándoklat állomásain többek között szent liturgiákon, imaórákon, vecsernyéken és más vallási programokon vesznek részt a fiatalok. Szerdán Kocsis Fülöp megyés püspök tart lelki napot, s a gyalogláson túl táncház teszi színesebbé a közös együttlétet. Az ifjú zarándokok számára Levente Péter, Döbrentey Ildikó és Pregitzer Fruzsina színművész tart előadóestet.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.