„Otthonról érkeztem és hazajöttem” – esküt tett Tempfli József

Tempfli József nyugalmazott nagyváradi római katolikus megyés püspököt szerdán Debrecenben Kósa Lajos (Fidesz), Debrecen polgármestere előtt letette a magyar állampolgársági esküt.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/805199" target="_blank"><strong>• Eddig 130 ezer egyszerűsített honosítást kérőt regisztráltak</strong></a>

MNO
2011. 08. 24. 15:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kósa Lajos a Régi Városházán tartott ceremónián emlékeztetett rá, hogy Tempfli József egyszerűsített honosítási kérelmét Debrecenben nyújtotta be április 15-én. Kósa Lajos megtiszteltetésként értékelte, hogy a nyugalmazott püspök, Nagyvárad első díszpolgára nemcsak a kérelmét adta le Debrecenben, hanem ott tette le a magyar állampolgársági esküt.

„Otthonról érkeztem és hazajöttem” – mondta meghatottan az eskütételt és a Himnusz hangjait követően Tempfli József, megjegyezve, hogy ő sohasem Magyarországra, mindig az anyaországba jön, ha ide vezet az útja. Az idős egyházi méltóság láthatóan elérzékenyült, amikor Kósa Lajostól átvette a magyar állampolgárságot tanúsító oklevelet, amellyel „visszafogadta az anyaország”.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.