Pályázat a Budapest–Kesztölc gyorsforgalmi útra

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kiírta a pályázatot az M10-es gyorsforgalmi út Budapest–Kesztölc közötti szakasz 2x2 sávos autóútként történő előkészítéséhez kapcsolódó környezetvédelmi engedélyezési eljáráshoz szükséges dokumentumok elkészítésére – közölte a társaság.

MNO
2011. 08. 09. 16:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A feladat a jogerős és végrehajtható környezetvédelmi engedély megszerzése, és a közúti biztonsági hatásvizsgálat elkészítése. Az M10-es gyorsforgalmi út Budapest–Kesztölc közötti szakaszát 2x2 sávos kialakítással kell tervezni. A tervezendő szakasz hossza – a nyomvonalváltozatoktól függően – mintegy 23 kilométer. A kezdőpontja Budapesten az M0-s csomóponti rendszere (a tervezett ürömi körforgalmi csomópont), a végpontja pedig a 117. jelű út kesztölci, ugyancsak tervezett csomópontja. A terveket több nyomvonalváltozatra is el kell készíteni. A tervezés során nagyobb műtárgyak (viadukt, alagút) tervezése is szükségessé válhat.

A környezetvédelmi engedélyezési eljáráshoz szükséges dokumentumok között a tervezőnek el kell készítenie az előzetes konzultációs dokumentációt, a Natura 2000 hatásbecslés dokumentációját és környezeti hatástanulmányt is. Ugyancsak a tervező feladata a műszaki tanulmányterv, a területrendezési tervtanulmány, a kormányrendeletben történő nyomvonal kihirdetéséhez szükséges dokumentáció, valamint a közúti biztonsági hatásvizsgálat elkészítése is. Az ajánlattételi határidő szeptember 28. Az eredményhirdetés tervezett időpontja október 27., míg a szerződéskötésé november 7.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.