Pórul jártak a protestáns hittérítők

„Titkos hittérítő tevékenység” miatt kiutasítottak nyolc amerikait Üzbegisztánból – közölte kedden egy kormányközeli internetes újság a túlnyomórészt muzulmánok lakta egykori szovjet köztársaságban.

MNO
2011. 08. 09. 19:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gorizont.uz honlap szerint az illetők nyilvánosan üzletemberként vagy nyelvtanárként tevékenykedtek, de ennek leple alatt protestáns hitre akarták csábítani a tanítványaikat. Folyékonyan beszéltek üzbég nyelven, és a helybéliekéhez hasonló néven szólíttatták magukat. A taskenti amerikai nagykövetség nem kommentálta a kiutasításokat.

Üzbegisztánban, ahol a 28 milliós lakosság 90 százaléka mohamedán, tilos a hittérítő tevékenység. Erre hivatkozva 2010 óta hét dél-koreai és egy amerikai állampolgárt utasítottak ki. Összefügghet az újabb kitiltásokkal feltételezhetően az is, hogy az Egyesült Államokban pár hete vádat emeltek egy üzbég diák ellen, aki állítólag halállal fenyegette meg Barack Obama amerikai elnököt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.