Próbaterhelést végeznek kedden a Margit hídon

Kedd este végzi a Margit híd felújításának kivitelezője az átkelő Margitszigetre vezető szárnyhídjának próbaterhelését, a mérések ideje alatt a gyalogosok itt nem tudnak bemenni a szigetre.

MNO
2011. 08. 08. 16:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Mh 2009 konzorcium hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a próbaterhelés kedden 19 órakor kezdődik, és szerda hajnali 1 óráig tart. A szárnyhídra nyolc, egyenként 26 tonnás teherautó sorakozik fel, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szakértőinek bevonásával azt vizsgálják, hogyan reagál a szerkezet.

A szakemberek úgynevezett nyúlásmérő bélyegek segítségével mérik, hogy a szerkezetnek mekkora a lehajlása, illetve mekkora feszültség keletkezik bizonyos pontjaiban. Ezután elemzik az adatokat a terhelt, illetve a terhelésmentes hídról.

A Margit híd felújítását 2009. augusztus 21-én kezdték meg. A mintegy másfél évig tartó rekonstrukció során felújították az úttestet, a villamosvágányokat, kicserélték a pálya- és hídszerkezet elemeit, kiszélesítették és megemelték a hidat.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság tavaly november 15-én adta hozzájárulását a híd ideiglenes forgalomba helyezéséhez. A műemléki felújítás még zajlik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.