Rákóczi híd lett a Lágymányosi hídból

A földrajzinév-bizottság úgy döntött, hogy a budapesti Lágymányosi híd elnevezését Rákóczi hídra változtatja. Az új elnevezést Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter javasolta a Fővárosi Közgyűlés kezdeményezésének kormányzati támogatásaként – közölte a kormányportál kedden.

MNO
2011. 08. 02. 7:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A földrajzinév-bizottság egyhangú szavazással döntött a névváltoztatásról, és tájékoztatta erről Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztert, Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési minisztert és Tarlós István főpolgármestert – tette közzé a Vidékfejlesztési Minisztérium sajtóirodája a Kormány.hu-n. A Fővárosi Közgyűlés április 27-i ülésén döntött arról, hogy a földrajzinév-bizottságnak azt javasolja, a Lágymányosi hidat „a jeles magyar történelmi családról” Rákóczi hídnak nevezzék el. A testület akkor arról határozott, hogy huszonhat budapesti közterület kap új nevet.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.