Rompuy üdvözölte az együttműködést

Herman van Rompuy, az Európai Tanács (ET) elnöke hétfői közleményében üdvözölte „a hétvége folyamán európai és nemzeti szinten a költségvetési fegyelem és növekedés érdekében hozott döntéseket”, valamint a nemzetközi szinten is megmutatkozó szoros együttműködést.

MNO
2011. 08. 08. 13:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rompuy az olasz és spanyol intézkedéseket, valamint az Európai Központi Bank államkötvényekre vonatkozó felvásárlási szándékát emelte ki. Az ET-elnök szerint mindezek a lépések hozzájárulnak az euróövezet pénzügyi stabilitásához.

Az uniós politikus szerint az, hogy több nemzeti parlament hajlandó a nyári szünet vége előtt összeülni, mutatja az eurózóna kormányainak eltökéltségét a második görög mentőcsomagot is elfogadó, július 21-i találkozón született döntések életbe léptetéséről. Rompuy szerint a piacok bizalmának visszaállításához meghatározóan fontos, hogy az euróövezet 17 tagállama egyenként is mielőbb rábólintson az Európai Pénzügyi Stabilitási Eszközzel (EFSF) kapcsolatos változtatásokra.

Az ET-elnök kijelentette: a korábbiakhoz hasonlóan továbbra is minden érintett féllel és intézménnyel szorosan együttműködik, hogy a döntéseket sikerüljön az ígért időpontra életbe léptetni.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.