Ronnie visszatér

Mano Menezes, a válságba került brazil válogatott szövetségi kapitánya meghívta az ismét jó formába lendült Ronaldinhót a Ghana elleni barátságos meccsre kilenc hónapig tartó kényszerű távolléte után.

2011. 08. 19. 13:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A már 31 éves Ronaldinho utoljára tavaly novemberben szerepelt Menezes csapatában, most a szeptember 5-én Londonban tartandó, Ghana elleni meccsen számít rá ismét a többek között sérült Ganso helyett. A Copa Américán leszerepelt, de mégis a helyén maradó Menezes azzal indokolta döntését, hogy amióta visszatért a brazil futballba, azóta Ronaldinho a Flamengo vezéregyénisége, és nem tartja lehetetlennek, hogy a 2014-es brazíliai vébén is ő lehet a csapatkapitány. Ganso azért is szorult háttérbe, mert a Copa Américán nem nyújtotta azt a játékot és teljesítményt, amit elvártak volna tőle.

Ronnie meghatározó szerepét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy nem játszott a hétközi fordulóban, és tegnap a Flamengo 16 meccs után hazai pályán elvesztette veretlenségét és kikapott az Atlético-Go csapatától. Ganso kegyvesztettségére utal az a tény is, hogy a németek elleni 3–2-es vereséggel végződő barátságos meccsen végig a kispadot koptatta – először, amióta nemzeti színekben játszhat.

(folha.uol.com.br)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.