Sikeres a szociális földprogram Lábatlanon

Tíz család kapott egy évre földet Lábatlanon az önkormányzattól, közülük nyolc eredményesen gazdálkodott és meghosszabbíthatja a kölcsönt – írta keddi számában a 24 Óra.

MNO
2011. 08. 09. 9:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A város 5200 lakosa közül negyvenöten részesülnek bérpótló támogatásban, a földosztásra tíz család jelentkezett, ők ötszáz és ezer négyzetméteres parcellákat kaptak. Az önkormányzat a gazdálkodást talajfertőtlenítővel, valamint tizennyolcezer forint értékű mag- és palántacsomaggal segítette.

Dinnyés István polgármester a Komárom-Esztergom megyei lapnak elmondta: a földet művelők döntő többsége tanácsot kért a hozzáértőktől, sajátjuknak érezték és művelték a területet; a programot tavasszal folytatják.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.